discord,yen,api,sistem,kodları, discord yeni api sistemi kodlaması, discord yeni api sistemi kodları, discord yeni kod paylaşım, codemarefi
discord,yen,api,sistem,kodları, discord yeni api sistemi kodlaması, discord yeni api sistemi kodları, discord yeni kod paylaşım, codemarefi
Discord Yeni API Sistemi Hakkında Bilgiler

Bu anlatımda bir çok kişinin yanlış bildiği discord'un yakında hayata geçireceği yeni API sistemlerinden bahsedeceğim.

Bu discord bot geliştirme ile veya discord botları ile ilgilenen bir çok kişinin bildiği üzere discord kendi bloğun da discord botların onaylanması ve bir kaç yeni hazırlanan sistemleri spoiler olarak vermişti. Bana sorulan bir çok soru; "onaysız botlar kaldırılacak mı?" , "Yani sistemleri nasıl ekleyeceğiz" , "onaysız botlara yeni sistemler eklenecek mi?" vs. şeklinde bir çok soru geldi.

Bu sorulardan ziyade birde bilgisiz veletlerin ortaya attıkları safsatalar ile kişilerde iyice kafa karışıklığına neden olmasına sebebi ile bu anlatımı yapma gereği duydum.

Öncelikle ben discord yönetici veya geliştiricilerinden değilim bende sizler gibi discord kullanıcısı ve ayrıca discord bot geliştiricisiyim. Yayınladıkları makalelerden anladığım kadarı ile kelime haznemin el verdiğince bu sorularınızın cevaplarını bu yazımda anlatmaya çalışacağım.

Discord Onaysız Botlar Kaldırılacak mı?

Discord botlarınız kaldırılmayacak bunu belirten hiç bir duyuru veya bir makale görmedim. Bir diğer merak edilen konuda onaysız botlar diğer serverlara eklenemiyecek şeklinde bunu da yapacaklarını sanmam sonuç da herkesin botunda bir emeği var ve bu gibi uygulanan yaptırımlar geliştiriciyi kötü etkiler ve bunun yapılacağına dair gene discord tarafından hiç bir kaynağa rastlamadım. Bu gibi safsatalar bazı kötü niyetli akılsız veletlerin çıkardıkları dedikodulardan ibaret olduklarını hatırlatmak isterim yetkili bir ağızdan duymadığınız her şeye inanmayın.

Onaylanmış Discord Botlara Yeni Eklenecek Olan API Sistemi

Evet yeni sistem API sadece onaylanmış botlara uygulanacak ve bu API sistemi ise hala yapım aşamasında olduğunu da paylaştıkları makalede bahsetmişlerdir.

Bu yeni API sistemi nasıl olacak, kod tarzımızı etkileyecek mi?, Harici bir yazılımla mı desteklenecek hiç bir fikrim yok ve discord'un da bu konu hakkında vermiş olduğu bir bilgi yok maalesef ve hala üzerinde çalıştıklarını söylüyorlar. Bu yeni sistem direkt olarak sunucu üzerinden bot ara yüzünde veya sisteminde değişiklik yapmamıza olanak sağlayacak şekilde tasarlanıyor örneklerin nasıl olduklarına buradan bakabilirsiniz. Yönlendiğiniz sitede sayfa sayfa gezerek yeni gelecek olan sistem hakkında birazda olsa bir kaç fikir sahibi olabilirsiniz.

Ayrıca bu anlatım kaynak olarak discord'un kendi blog makalesine göre yazılmıştır. Yeni diğerleri gibi kafamdan atmıyorum bu anlattıklarımı.
Aklınıza takılan sormak istediğiniz sorularınızı yorum olarak belirtebilirsiniz.
CodeMareFi

Admin MareFi

CodeMareFi CodeMareFi CodeMareFi CodeMareFi CodeMareFi CodeMareFi CodeMareFi CodeMareFi CodeMareFi

CodeMareFi Bir çok konuda fikir sahibi olduğu kategorilere yönelip kullanıcıya en iyi ve en özgün bilgiyi sunmayı amaç edinmiştir. CMF Teknoloji, İnternet, Program, Blogger Konuları , Blogger Temaları, Blogger Eklentileri, Discord Konuları, Discord Bot konuları, Discord Bot Komut Paylaşımları ve bir çok konuda Genel Güncel Paylaşım Sitesidir...

Yorum Yap:

4 Yorum Yapılmış:

  1. codemarefi böyle sade ve öz bir şekilde anlatım yaptığınız için teşekkür ederim. Diğer kod paylaşanlar bu konu hakkında hiç bir bilğiye sahip değiller ve ben sizden öğrenip anlattığımda da bir çok kişi inanamadı ama verdiğiniz linklerdeki örnekleri gösterince sok oldular :D sanırım bu sistemi ve güncellemeleri sizden başka takip eden yok. Kafama takılan bir soru var cevaplarsanız sevinirim. Sorum: şimdi bu sisteme geçince bizim botlarımız sunucu üzerinden değiştirilme olcak ya acaba discord botlarımızı discord da mı hostlayacağız yani discord kendimi 7/24 açık tutacak bunu çok merak ediyorum teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim beğenmenize sevindim. Diğer kod paylaşımcılarına gelirsek onların tek bildikleri oradan buradan kod çalmak :) o tür kişileri adam yerine koymuyorum kayda aldığımda söylenemez. Kodlamadan anladıkları yok ki güncellemeleri takip etsinler. Ayrıca artık kod arayanlarda kimin kod çalıp kimin yazdıklarının da farkına varmaya başladırlar farkına varamayanlarda ya bu işlerde yenidir veya anlayamayacak kadar akılsızdır.
      Sorunun cevabına gelirsek açıkçası bende bilmiyorum ne olacağını yazımda da belirtiğim gibi gelecekte discord botları diye bir makale arasında küçük bir spoiler ile belirtmişler bu konuyu o yüzden şimdilik net bir şey diyemem. Ama şahsi düşüncem bu gibi bir host sistemi yapacaklarını sanmam.

      Sil
  2. Reis merhaba discordun bu yeni sistemi hakkında kod paylaşacakmısınız acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba dostum,
      Şuan nasıl bir sistem geleceğini bilmiyoruz, ama geldiğinde tabi anlatımlar ve kodlarını yazıp paylaşırım.

      Sil

Yorum Yaparken:
* Yorumlarınızda Din , Dil , Irk , Cinsiyet , Küfür(Hakaret) ve Siyaset içerikli yorumlar onaylanmadığını hatırlatmak isterim.
* Yorumlarınızı anlaşılır bir dilde yazınız ve mümkünse detaylı bir şekilde açıklama yapınız.
* Yorum yaparken tavsiyemiz olarak yorum profilinizi google @gmail profilinizi seçerek yorum yapınız, ayrıca (anonim) veya Ad/Url gibi seçeneklerle de yorum yapabilirsiniz.
Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Chat veya İletişim sayfalarını kullanın

Kullanmak istediğiniz emojileri kopyalayıp yorumda kullanabilirsiniz. CTRL + C

☝☺✊✋✌❤👀👄👎👍👌💓💔💕💖💗💘💝💞💟💢💣💤💥😀😁😂😃😄😅😆😇😈😉😊😋😌😍😎😏😐😑😒😓😔😕😖😗😘😙😚😛😜😝😞😟😠😡😢😣😤😥😦😧😨😩😪😫😬😭😮😯😰😱😲😳😴😵😶😷👐👤👥👦👦👧👨👩👳👴👵👿👾👽👻👅